Skip to content




Subscribe
Powiadom o
guest
38 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Drzemiace-Piekno
Drzemiace-Piekno
3 lat temu

Muszą być świetne, a ja zawsze jedynie takie tradycyjne, a tu proszę, jak łatwo można to zmienić 🙂

Okiem Blondynki by McBlondi

Ja jestem nimi zachwycona 😉

Magdalena Musińska
Magdalena Musińska
3 lat temu

bardzo lubię placki z cukinii, zapiekanek jeszcze nie robiłam, ale z chęcią spróbuję bo wyglądają super

Okiem Blondynki by McBlondi

Warto korzystać, póki trwa sezon! 🙂

Justa
Justa
3 lat temu

Mniam , ciekawa propozycja

Okiem Blondynki by McBlondi
Reply to  Justa

I naprawdę pyszna! 🙂

Delicious Beauty
Delicious Beauty
3 lat temu

Uwielbiam zapiekanki, siedzę na dyżurze i podziwiam i ślinka napływa :))

Okiem Blondynki by McBlondi

Podrzuciłabym Ci, gdybym miała bliżej 😉

opycha.pl
opycha.pl
3 lat temu

u mnie teraz będzie raczej sezon na kwiaty cukinii, bo już są na działce, ale na taka faszerowaną tez pewnie przyjdzie czas… szczególnie jak już będą takie przerośnięte egzemplarze, które właśnie nadają się głównie do faszerowania i ucierania 🙂

Okiem Blondynki by McBlondi
Reply to  opycha.pl

A ja kwiatów cukinii nigdy nie robiłam. Czekam zatem na Twoje przepisy, z których będę mogła skorzystać 🙂

opycha.pl
opycha.pl
3 lat temu

no tu się zaczynają małe schody, bo ja chcę robić faszerowane, a najłatwiej je faszerować… na gałązce 😛 z samego rana, gdy są otwarte “nakarmić” je np. serkiem i czekać, aż się zamkną. Sama będę tak robić pierwszy raz, ale faktycznie jak już ścięte kwiaty chciałam otwierać, to płatki się darły…

Okiem Blondynki by McBlondi
Reply to  opycha.pl

No to faktycznie grubo 😀 Czekam zatem na efekty 😉

Beautifulduty
Beautifulduty
3 lat temu

robiłyśmy kiedyś z siostrą,ale jednak cukinie nie są dla mnie ;D

Okiem Blondynki by McBlondi
Reply to  Beautifulduty

Dobrze, że na cukiniach wybór się nie kończy 😀

Angelíka Pawlik
Angelíka Pawlik
3 lat temu

U mnie cały rok na tapet idą faszerowane cukinie. Głównie farsz z kaszy kuskus i warzyw. Czasem z mięsa. Uwielbiam cukinie. Często też robię z nich pasztety. Tylko że zawsze zostawiam skórkę Nigdy nie odbieram Chyba, że są już naprawdę stare i wyrośnięte i jest zbyt twarda no to wtedy ostatecznie

Okiem Blondynki by McBlondi

A ja nie lubię cukinii ze skórką, no chyba, że te całkiem młodziutkie, które mają ją bardzo mięciutką 😉

Gosia Wk
Gosia Wk
3 lat temu

Genialny pomysł, muszę wydrukować i pokazać go teściowej.

Domowy Klimacik U Madzi
Domowy Klimacik U Madzi
3 lat temu

Pierwszy raz widzę takie zapiekanki, ale myślę, że wypróbuję kiedyś przepis. Bardzo lubię cukinie, chyba w każdej postaci, więc i takie zapiekanki by mi smakowały. Ślicznie wyglądają, a jeszcze te pieczarki… pycha!

Okiem Blondynki by McBlondi

Są naprawdę pyszne 🙂 A połączenie cukinii z pieczarkami uwielbiam! 😉

Joanna Śliwińska | e-Kobieta
Joanna Śliwińska | e-Kobieta
3 lat temu

Nigdy nie widzialam przepisu, ale chetnie go zapisuje bo jest swietny:)

Renia. Renata
Renia. Renata
3 lat temu

pychotka 🙂 Ja takie zapiekanki często robię, ale na grillu 🙂

Okiem Blondynki by McBlondi
Reply to  Renia. Renata

Na grilla też są świetne! 🙂

Zuzanna Dudko
Zuzanna Dudko
3 lat temu

Kocham cukinię w każdej postaci i często je robię – tego przepisu nie znałam więc chętnie wypróbuję 🙂

Okiem Blondynki by McBlondi
Reply to  Zuzanna Dudko

Ja też uwielbiam cukinię! 🙂 Trzeba korzystać, póki trwa sezon 😉

Hanna B
Hanna B
3 lat temu

Takiej zapiekanki jeszcze nie jadłam. Świetny pomysł, tym bardziej,że lubię cukinie 🙂

Okiem Blondynki by McBlondi
Reply to  Hanna B

Dziękuję! 🙂 Czasem warto sobie coś urozmaicić 😉

Anszpi
Anszpi
3 lat temu

Muszę zrobić takie zapiekanki. Lubię dania z cukinią i ostatnio często robię z niej makaron z mięsem mielonym

Okiem Blondynki by McBlondi
Reply to  Anszpi

Makarony z cukinii są pyszne! 🙂

Moderna
Moderna
3 lat temu

Uwielbiam takie zapiekanki i robię często również i z cukinii. 🙂

Okiem Blondynki by McBlondi
Reply to  Moderna

Cukinia jest świetna do zapiekanek! 🙂

Marrlo Blog
Marrlo Blog
3 lat temu

W sezonie letnim zawsze robię właśnie takie zapiekane cukinie, tylko ja zamiast oliwek daje pomidora pod ser żółty.

Okiem Blondynki by McBlondi
Reply to  Marrlo Blog

Najważniejsze, żeby smakowało 🙂

Aneczka M
Aneczka M
3 lat temu

same smakowitości u ciebie 🙂

Okiem Blondynki by McBlondi
Reply to  Aneczka M

Staram się jak mogę Kochana 🙂

Izabella Zelazowska
Izabella Zelazowska
3 lat temu

Świetny przepis, wybacz ale kradnę i wypróbuje go.

Okiem Blondynki by McBlondi

Nie krępuj się Kochana 😀 Życzę smacznego! :* 🙂