Skip to content




Subscribe
Powiadom o
guest
48 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Drzemiace-Piekno
Drzemiace-Piekno
3 lat temu

Ja w sumie często sięgam po ryż, ale w zasadzie tylko ze względów smakowych. Mam swoje ulubione rodzaje 🙂

Okiem Blondynki by McBlondi

Ja bardzo lubię przygotowywać potrawy na bazie ryżu i też robię to dosyć często 🙂

Iwona
Iwona
3 lat temu

Lubię ryż, ale zawsze wybieram wariant brązowy 🙂

Okiem Blondynki by McBlondi
Reply to  Iwona

Ja też najczęściej wybieram ten wariant 🙂

czerwona filizanka
czerwona filizanka
3 lat temu

jeśli już jem ryż to jest to brązowy lub czerwony

Okiem Blondynki by McBlondi

U mnie jeszcze bardzo często gości arborio 🙂

Hanna B
Hanna B
3 lat temu

Bardzo lubię ryż i różne dania z jego zastosowaniem 🙂

Okiem Blondynki by McBlondi
Reply to  Hanna B

Ryż daje wiele możliwości 🙂

Magdalena Musińska
Magdalena Musińska
3 lat temu

staram się regularnie sięgać po ryż, zarówno w formie obiadowej (np. z pulpecikami) jak i w formie deserowej 🙂

Okiem Blondynki by McBlondi

I w każdej z tych form dobrze smakuje 🙂

Dyed Blonde
Dyed Blonde
3 lat temu

lubię ryż, ale nie zawsze z wszystkim mi pasuje,

Okiem Blondynki by McBlondi
Reply to  Dyed Blonde

Ryż ma wiele zastosowań w kuchni, więc warto eksperymentować 😉

Dorota - Beauty & Nails
Dorota - Beauty & Nails
3 lat temu

Bardzo lubię ryż ze śmietaną i cynamonem, pycha 🙂

Okiem Blondynki by McBlondi

Ja do tego zestawu dodaję jeszcze duszone jabłka 😉

Zuzanna Dudko
Zuzanna Dudko
3 lat temu

Ja uwielbiam ryż w każdej postaci i mogę go jeść codziennie. Biały, brązowy i czarny – każdy lubię.

Renia. Renata
Renia. Renata
3 lat temu

Lubię ryż, właśnie dziś miałam na obiad ryż z warzywami… 😉

Okiem Blondynki by McBlondi
Reply to  Renia. Renata

U mnie też ryż gości bardzo często 🙂 Wczoraj na przykład jadła risotto 😉

żaneta
żaneta
3 lat temu

ciekawy wpis, bardzo lubię wszystkie węglowodanowe jedzenie, ryż często jem z różnymi sosami, które niestety zwiększają jego kaloryczność

Okiem Blondynki by McBlondi
Reply to  żaneta

Ja dużo częściej robię zapiekanki z ryżem albo risotto 🙂

Patrycja Czubak
Patrycja Czubak
3 lat temu

W takim razie, który jest lepszy – biały, czy brązowy? Słyszałam, że brązowy jest ciężkostrawny, to prawda?

Okiem Blondynki by McBlondi

Dla mnie brązowy, bo nie jest tak przetworzony i ma więcej składników odżywczych. Czy jest ciężkostrawny? Dla mnie nie, ale to biały poleca się przy dietach lekkostrawnych 😉

Domowy Klimacik U Madzi
Domowy Klimacik U Madzi
3 lat temu

Bardzo lubię ryż, czy to biały czy brązowy. Sałatki, zapiekanki, jako dodatek do obiadu, wszystko jedno. Zjem w każdej postaci – chyba 😉

Okiem Blondynki by McBlondi

Ja ostatnio często robię risotto, albo zapiekanki 🙂 Ryż jest bardzo wdzięcznym produktem i dobrze smakuje pod każdą postacią 🙂

Justyna Justyna
Justyna Justyna
3 lat temu

Uwielbiam ryz, na słono i na słodko. Każdy rodzaj mi smakuje

Okiem Blondynki by McBlondi

I to jest właśnie w ryżu najfajniejsze, że można go podawać na różne sposoby 🙂

Joanna
Joanna
3 lat temu

U nas ryż gości najczęściej w domowej diecie. Najczęściej wybieramy brązowy.

Okiem Blondynki by McBlondi
Reply to  Joanna

Ja też chyba najbardziej lubię brązowy 🙂

Anszpi
Anszpi
3 lat temu

Lubią ryż i chętnie przygotowuje z nim posiłki, które zazwyczaj są proste i szybkie w przygotowaniu

Okiem Blondynki by McBlondi
Reply to  Anszpi

To właśnie jest jedna z największych zalet ryżu 🙂

J.
J.
3 lat temu

Lubię ryż :). Chodzi za mną ostatnio zrobienie jakiegoś fajnego risotto :).

Okiem Blondynki by McBlondi
Reply to  J.

Ja ostatnio robię bardzo często i jeszcze mi się nie znudziło 😉

Klaudia Anna Nowosad
Klaudia Anna Nowosad
3 lat temu

Muszę się przekonać do ryżu, bo jakoś za nim nie przepadam 🙂

Okiem Blondynki by McBlondi

Wszystko zależy, od sposobu przyrządzenia, więc warto poeksperymentować 😉

Marrlo Blog
Marrlo Blog
3 lat temu

Lubię ryż i bardzo często go przygotowuję na różne sposoby 🙂

Okiem Blondynki by McBlondi
Reply to  Marrlo Blog

Ja właśnie najbardziej lubię w nim to, że można go przygotowywać na różne sposoby 🙂

princess.malpka
princess.malpka
3 lat temu

U mnie wlasnie dzis gosci riz casimir, pycha 😀

Okiem Blondynki by McBlondi

Ooo, a cóż to takiego? 😀

princess.malpka
princess.malpka
3 lat temu

Pyszne danie szwajcarskie kurczak z ananasem w sosie curry i do tego ryz i smazone banany, pycha <3

Okiem Blondynki by McBlondi

To ja proszę o przepis! <3 :D

princess.malpka
princess.malpka
3 lat temu

Dam kiedys na bloga moze bo to latwe i pozywne hihihi 😉

Okiem Blondynki by McBlondi

Super Kochana! 🙂 Będę czekać :*

Anna Kruczkowska
Anna Kruczkowska
3 lat temu

Często korzystam z ryżu, podobnie jak z innych ziaren zbóż.

Okiem Blondynki by McBlondi

Warto je włączać do swojej diety 🙂

Aneczka M
Aneczka M
3 lat temu

bardzo często jemy ryż i dodatkowo swojego czasu uzywałam pudru ryżowego

Okiem Blondynki by McBlondi
Reply to  Aneczka M

Puder ryżowy też bardzo lubię 🙂

Moderna
Moderna
3 lat temu

Nawet często gotujemy ryż, choć ostatnio mam fazę na kasze. : )

Okiem Blondynki by McBlondi
Reply to  Moderna

U mnie jest obecnie pół na pół 😉