Skip to content




Subscribe
Powiadom o
guest
38 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Renia. Renata
Renia. Renata
3 lat temu

Ja wczoraj właśnie robiłam szarlotkę, ale z mąki pszennej i bez kakao 😉

Okiem Blondynki by McBlondi
Reply to  Renia. Renata

Ja do klasycznej szarlotki nigdy nie daję kakao 😉

Patrycja Czubak
Patrycja Czubak
3 lat temu

Super! Akurat mam mąkę ryżową i nie wiedziałam, co z nią począć. 😀

Okiem Blondynki by McBlondi

Mąka ryżowa idealnie sprawdza się do wypieków 🙂

Dyed Blonde
Dyed Blonde
3 lat temu

ja nie mam nerwów do pieczenia 😀 nawet takich łatwych ciast

Okiem Blondynki by McBlondi
Reply to  Dyed Blonde

Ja kiedyś też nie miałam, a potem jakoś samo przyszło 😀

Zuzanna Dudko
Zuzanna Dudko
3 lat temu

Wolę tradycyjną szarlotę – jutro będę ją piekła 😀

Okiem Blondynki by McBlondi
Reply to  Zuzanna Dudko

Ja w zeszły weekend miałam szarlotkę 😉

Justa
Justa
3 lat temu

Wszelkie ciasta z jabłkami uwielbiam

Okiem Blondynki by McBlondi
Reply to  Justa

Ja w ogóle uwielbiam jabłka – pod każdą postacią! 🙂

princess.malpka
princess.malpka
3 lat temu

Kochana kocham jablka ponad wszystko, a teraz jest ich czas panowania, juz kilka przepisow chodzi mi po glowie chetnie tez skorzystam z Twojego <3

Okiem Blondynki by McBlondi

To tak, jak ja – kocham jabłka pod każdą postacią! <3 :)

Kinga K.
Kinga K.
3 lat temu

Super :))

Dorota - Beauty & Nails
Dorota - Beauty & Nails
3 lat temu

Na pewno pysznie smakuje 🙂 uwielbiam ciasta z jabłkami, kiedyś jak miałam piekarnik piekłam pleśniaka właśnie z jabłkami, był mega pyszny. Teraz nic nie piekę, bo spaliłam piekarnik, muszę kupić nowy 😉

Okiem Blondynki by McBlondi

Oj nie wyobrażam sobie funkcjonowania w kuchni bez piekarnika 😉

Magdalena Musińska
Magdalena Musińska
3 lat temu

uwielbiam szarlotkę, a jak jest jeszcze z kakao to już w ogóle mniaaaam 🙂

Okiem Blondynki by McBlondi

To ciasto nie przypomina szarlotki, ale jest tak pyszne, że znika w mig 😀

Anszpi
Anszpi
3 lat temu

Takie szybkie i łatwe ciasta są najlepsze, szybko znikają z tacy

Anna Kruczkowska
Anna Kruczkowska
3 lat temu

Ciekawy przepis. używam mąki kukurydzianej, owsianej, żytniej. Czas zaopatrzyć się w ryżową 🙂

Okiem Blondynki by McBlondi

U mnie różne kombinacje wchodzą w grę 😉

J.
J.
3 lat temu

Jadłam coś takiego 🙂 i bardzo smaczne było. Leciutkie, a dużo smaku.

Okiem Blondynki by McBlondi
Reply to  J.

Fajny jest, wilgotny w środku, puszysty na zewnątrz 😉

Dorota z kobietytomy.pl
Dorota z kobietytomy.pl
3 lat temu

Byłoby jeszcze prostsze, gdyby nie trzeba było oddzielać żółtka od białka. 😉

Okiem Blondynki by McBlondi

Jest tyle prostych i szybkich trików na oddzielenie żółtka od białka, że spokojnie można sobie z tym poradzić 😉

Toksyczna Kosmetyczka
Toksyczna Kosmetyczka
3 lat temu

A ja się zastanawiałam, co zrobię z nadmiarem jabłek 🙂

Okiem Blondynki by McBlondi

No to już masz pyszny pomysł 🙂 :*

Aneczka M
Aneczka M
3 lat temu

W takiej wersji jescze szarlotki nie jadłam wczesniej.

Okiem Blondynki by McBlondi
Reply to  Aneczka M

Polecam bardzo, bo to przepyszny placuszek! 🙂

Drzemiace-Piekno
Drzemiace-Piekno
3 lat temu

Szybko i pewnie bardzo smacznie 🙂

Okiem Blondynki by McBlondi

U mnie ostatnio co weekend i zawsze przed poniedziałkiem znika w całości 😀

Klaudia Anna Nowosad
Klaudia Anna Nowosad
3 lat temu

Ostatnio nie jadam ciastek, ale może w sumie wypórbuję

Okiem Blondynki by McBlondi

To jest prawie fit, bo bez glutenu 😀

Hanna B
Hanna B
3 lat temu

Uwielbiam ciasta z jabłkami, mam jednak lania, na ich zrobienie.

Okiem Blondynki by McBlondi
Reply to  Hanna B

To takie szybkie i proste ciasto jest dla Ciebie idealne 😀

Moderna
Moderna
3 lat temu

Takie przepisy właśnie lubię, chętnie wypróbuję. : )

Okiem Blondynki by McBlondi
Reply to  Moderna

Naprawdę polecam 🙂 U mnie bardzo szybko znika 😉