Skip to content




Subscribe
Powiadom o
guest
16 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
kosapopatelni
kosapopatelni
4 lat temu

hmmm takiej jeszcze nigdy nie robiłem zazwyczaj przygotowuję suszoną w formie przyprawy – ciekawy pomysł

Okiem Blondynki by McBlondi
Reply to  kosapopatelni

My robimy co roku 😉

sabka669
sabka669
4 lat temu

Jak długo można ją przechowywać?

Okiem Blondynki by McBlondi
Reply to  sabka669

U mnie stoi całą zimę 😉 Sól dobrze konserwuje, ale warto ją przechowywać w chłodnym miejscu 🙂

Urszula Galikowska
Urszula Galikowska
4 lat temu

Witam. Właśnie skończyłam robić Vegetę wg Pani przepisu. Ile mniej więcej dodawać jej do zupy?

Okiem Blondynki by McBlondi

Dzień dobry 🙂
Ciężko powiedzieć, bo wszystko zależy od ilości zupy i preferencji smakowych 😉 Ja zawsze zaczynam od jednej łyżki i kosztując, dodaję po trochu, aż będzie odpowiednio słona.
Oczywiście nie używam już wtedy soli, bo sama jarzynka jest wystarczająco słona.
Pozdrawiam serdecznie 🙂

Urszula Galikowska
Urszula Galikowska
4 lat temu

Dziękuję bardzo

Okiem Blondynki by McBlondi

Bardzo proszę i życzę smacznego gotowania! 🙂

opycha.pl
opycha.pl
4 lat temu

Ja już tak długo nie używam przypraw typu Warzywko czy Vegeta, że nie pamiętam jak wygląda opakowanie… ale kusisz, trzeba spróbować! 🙂

Okiem Blondynki by McBlondi
Reply to  opycha.pl

Ja też nie pamiętam jak opakowanie wygląda, bo u mnie od lat się tą robi na zimę 😉

opycha.pl
opycha.pl
4 lat temu

oczywiście pewnie żadna z nas nie tęskni 😛

Okiem Blondynki by McBlondi
Reply to  opycha.pl

Absolutnie nie! 😀

Anna Starczewska
Anna Starczewska
4 lat temu

a trzeba te słoiczki zagotować ?

Okiem Blondynki by McBlondi

Nie trzeba 🙂 Sól jest naturalnym konserwantem. Wystarczy trzymać je w chłodnym miejscu 🙂

Elżunia
Elżunia
4 lat temu

Ja dodaję jeszcze czosnek i ostre papryczki,solę i pozostawiam na całą noc,aby dobrze się połączyły wszystkie składniki.
Pakuję potem do słoików i na wierzch polewam około dwoma łyżkami oleju.

Okiem Blondynki by McBlondi
Reply to  Elżunia

Tak jeszcze nigdy nie robiłam, ale na pewno wypróbuję! 🙂 Dziękuję za podpowiedź! 🙂