Skip to content




Subscribe
Powiadom o
guest
45 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
SYS
SYS
2 lat temu

Świetny przepis 🙂 ja wprawdzie nie unikam glutenu, ale przepis chętnie kiedyś wypróbuję 🙂 w tym roku pierwszy raz chcę zrobić chruściki (aka. faworki) z przepisu mojej babci 🙂 ciekawe czy mi wyjdą 😀

Okiem Blondynki
2 lat temu
Reply to  SYS

Ja już bardzo dawno nie jadłam faworków, bo nie mogę trafić na dobry przepis bezglutenowy 😉 A przepis polecam bardzo! Śmiało możesz dodać 40 dag mąki pszennej, zamiast tych trzech mąk bezglutenowych 🙂

Agnieszka Kaniuk
2 lat temu

Często robię takie oponki, bo u mnie w domu wszyscy je lubimy. 😊

Okiem Blondynki
2 lat temu

My też bardzo lubimy i chyba muszę częściej je robić 😉

Domowy Klimacik
2 lat temu

Przepysznie wyglądają ! 🙂 U mnie dzisiaj faworki i pączki, roboty mojej mamy 🙂
Zwykłe, a jakie pyszne 😉

Okiem Blondynki
2 lat temu

Bardzo mnie to cieszy 🙂 Ja jutro też będę robić pączki 😉

Drzemiace-Piekno
2 lat temu

Kurczę, mogłam tu wejść dopiero rano, a nie teraz na wieczór :P. U mnie też kiedyś się robiło oponki, aż mnie naszła ochota 😀

Okiem Blondynki
2 lat temu

Oj to faktycznie zrobiłaś sobie kuku 😀 A oponki, polecam bardzo 🙂

dyedblonde.pl
2 lat temu

wyglądają bardzo smacznie, więc może się kiedyś skusze póki co dziś zjem jedynie symbolicznie pączka 😀

Okiem Blondynki
2 lat temu
Reply to  dyedblonde.pl

U mnie też były domowej roboty pączki 😀

Joanna
2 lat temu

Ale smakowite. Chętnie je zrobię w weekend 😀 Dziś jemy tradycyjne 😀

Okiem Blondynki
2 lat temu
Reply to  Joanna

One są idealne nie tylko na Tłusty Czwartek 😉

toksycznakosmetyczka

Ja to bym potrzebowała takie, które mają 0 kalorii 🙂

Okiem Blondynki
2 lat temu

Oj tam, raz do roku, można zaszaleć 😉

The Exclusive Beauty Diary

They looks so delicious. i would like to try them through screen. Also your photos are so amazing. Thank you for sharing recipe.

Okiem Blondynki
2 lat temu

Thank you very much my Dear <3 I'm really glad that you like them 🙂

Zuzka
2 lat temu

Wyglądają smakowicie 🙂 ja od pewnego czasu nie jem takich smakołyków, ale moje dzieci je lubią. Fajnie, że są wersje bezglutenowe.

Okiem Blondynki
2 lat temu
Reply to  Zuzka

Ja od czasu, do czasu, dam się skusić 😉 A że jestem na diecie bezglutenowej, to muszę troszkę pokombinować 😉

Lilianna
Lilianna
2 lat temu

Bardzo fajna alternatywa do zwykłych paczkow, jeżeli ktoś nie może lub nie je glutenu.

Z potrzeby serca
2 lat temu

Ja zazwyczaj smażę chrusciki, ake w tym roku nie miałam weny :).
Takie oponki, z chęcią wypróbuje jak tylko wrócę do formy. Pozdrawiam :).

Okiem Blondynki
2 lat temu

Oj chruścików, to ja nie jadłam już dawno 😉

Monika
2 lat temu

Mimo ze juz po tlustym czwartku, to zapisuje sobie Twoj przepis kochana. Wiem ze mi sie przyda hihihi <3

Okiem Blondynki
2 lat temu
Reply to  Monika

Polecam bardzo Moniś, bo czy wersji bezglutenowej, czy standardowej, są po prostu przepyszne 🙂

Dolina_Piękna
2 lat temu

o matuńciu….oponki, mniam … ale mi przypomniałaś ten ukochany smak z dzieciństwa 🙂 muszę koniecznie zrobić 🙂

Okiem Blondynki
2 lat temu
Reply to  Dolina_Piękna

To widzę, że mamy podobne wspomnienia z dzieciństwa 😉

Sabina
2 lat temu

Robiłam podobne. Świetne są 🙂

Okiem Blondynki
2 lat temu
Reply to  Sabina

Oj tak, są pyszne 🙂

Słodko Słodka
2 lat temu

Moje ulubione,ale w wersji bezglutenowej jeszcze nie robiłam 🙂

Okiem Blondynki
2 lat temu

Ja się cieszę, że udało mi się przerobić babciny przepis 🙂

Iwona
2 lat temu

Bardzo ciekawa opcja 🙂 Ja bym je pewnie upiekła, bo po smażonych rzeczach źle się czuję 🙂

Okiem Blondynki
2 lat temu
Reply to  Iwona

W sumie, nigdy nie próbowałam ich piec, ale może warto spróbować? 😉

Kaśka -Poligon Domowy

No i znowu narobiłaś mi smaka na takie pyszności!

Okiem Blondynki
2 lat temu

W takim razie, musisz koniecznie zrobić 😀

Beautifulduty.pl
2 lat temu

ale zgłodniałam! moja babcia je robi <3 co prawda pewnie z glutenem, ale na penwo są tak samo pyszne ;D

Okiem Blondynki
2 lat temu

No ja musiałam przerobić babciny przepis na bezglutenowy, ale do dziś pamiętam smak tych oponek, które Babcia robiła <3

Anszpi
2 lat temu

Uwielbiam takie oponki, pamiętam jak moja mama je robiła dawniej, ale z innego przepisu

Okiem Blondynki
2 lat temu
Reply to  Anszpi

Różne są przepisy, ale oponki są zawsze pyszne 🙂

Adrianna
2 lat temu

Te oponki wyglądają tak smakowicie, że aż ciężko się im oprzeć. Nigdy nie przygotowywałam ich w domu, więc może najwyższa pora to zmienić.

Okiem Blondynki
2 lat temu
Reply to  Adrianna

Naprawdę polecam, bo są pyszne 🙂

Granivera
2 lat temu

Myśmy piekli zwykłe oponki. Bo ja z kolei nie mogę jeść pączków pieczonych na smalcu 🙁

Okiem Blondynki
2 lat temu
Reply to  Granivera

Ja właśnie zamierzam kiedyś spróbować upiec je w piekarniku 😉

Biotrendy
Biotrendy
1 rok temu

Przepis po prostu rewekla! Zrobiłam i rodzinka była zachwycona, serdeczne dzięki! 🙂

Okiem Blondynki
1 rok temu
Reply to  Biotrendy

Dziękuję bardzo! Niezmiernie mnie to cieszy 🙂

Zofia
7 miesięcy temu

Czy koniecznie dodawać alkohol?

Okiem Blondynki
7 miesięcy temu
Reply to  Zofia

Ja dodaję, ponieważ dzięki niemu oponki nie nasiąkają tłuszczem podczas smażenia 🙂 Z tego, co kiedyś czytałam, można zastąpić go octem albo świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny, natomiast nie próbowałam tego sposobu, więc nie wiem, czy działa tak samo.