Skip to content




Subscribe
Powiadom o
guest
52 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
J.
J.
3 lat temu

Ślicznie, świątecznie wyglądają 🙂

Okiem Blondynki by McBlondi
Reply to  J.

Dziękuję pięknie Kochana 🙂

princess.malpka
princess.malpka
3 lat temu

Wygladaja oblednie kochana!! Ja wlasnie szukam inspiracji na przepisy fit ale bardzo smaczne hahaha nie lada wyzwanie 😀

Okiem Blondynki by McBlondi

Kochana, u mnie kilka fit przepisów też się znajdzie 😀 A rogaliki bezglutenowe z dodatkiem stewii lub ksylitolu, też będą bardziej fit 😉

princess.malpka
princess.malpka
3 lat temu

Masz racje kochana, ja wczoraj upieklam pierwszy raz chleb z samych ziarenek, moze nie jest on niskokaloryczny ale bardzo pyszny 😀

Kinga K.
Kinga K.
3 lat temu

Zrobię je ❤

Okiem Blondynki by McBlondi
Reply to  Kinga K.

Koniecznie daj znać, czy Ci smakowały <3 :)

żaneta
żaneta
3 lat temu

pięknie wyglądają. na pewno wykorzystam przepis przed świętami 🙂

Okiem Blondynki by McBlondi
Reply to  żaneta

Polecam 🙂 Można śmiało urozmaicić je różnymi dodatkami 🙂

Anszpi
Anszpi
3 lat temu

Zazwyczaj robię rogaliki w dodatkiem w środku w postaci marmolady czy owoców. Podoba mi się ten przepis i chętnie w wolnej chwili zabiorę się za wypieki

Okiem Blondynki by McBlondi
Reply to  Anszpi

Przy takich z nadzieniem jest nieco więcej pracy, ale są równie pyszne 🙂

Renia. Renata
Renia. Renata
3 lat temu

No nie, zaś mi smaka narobiłaś. Bardzo lubię czy to kruche czy z nadzieniem rogaliki 🙂

Okiem Blondynki by McBlondi
Reply to  Renia. Renata

Właśnie chodzą za mną takie rogaliki z nadzieniem 😉

Magdalena Musińska
Magdalena Musińska
3 lat temu

jak Ty to pokazujesz to wszystko wydaje się być takie banalnie proste 😛

Okiem Blondynki by McBlondi

Bo jest! 😉 Ja nie mam jakiegoś wielkiego talentu do pieczenia, więc nie może być trudne 😀

Anna Kruczkowska
Anna Kruczkowska
3 lat temu

Ciasto kruche zawsze jest pyszne. U nas często goszczą ciasteczka z róznymi dodatkami.

Okiem Blondynki by McBlondi

Najlepsze! 🙂 I można łatwo zmienić jego smak dodatkami, dlatego tak bardzo je lubię 🙂

Hanna B
Hanna B
3 lat temu

Obie wersje poproszę. kurierem , na wynos 🙂 Ok. Przepis już mam, zrobię sama, bo wyglądają smakowicie 🙂

Okiem Blondynki by McBlondi
Reply to  Hanna B

Szybciej zrobisz, niż dojdą 😀

Dorota - Beauty & Nails
Dorota - Beauty & Nails
3 lat temu

jejciu, ale narobiłaś mi ochoty – a ja nie mam piekarnika i nie mam jak ich upiec uuu 🙂

Okiem Blondynki by McBlondi

Uuu to może Ci wysłać? 😉

Zuzanna Dudko
Zuzanna Dudko
3 lat temu

I teraz przez Ciebie będę popołudniu stała w kuchni 😉 Znowu!

Okiem Blondynki by McBlondi
Reply to  Zuzanna Dudko

Przepraszam 😀 😉

Dyed Blonde
Dyed Blonde
3 lat temu

o mniami to wygląda boski! zrobię tym bardziej że nie są takie trudne

Okiem Blondynki by McBlondi
Reply to  Dyed Blonde

No nie są 😉 Ja też nie lubię trudnych przepisów 😉

Klaudia Anna Nowosad
Klaudia Anna Nowosad
3 lat temu

Wygląda smakowicie. Chętnie przyrządzę 🙂

Domowy Klimacik U Madzi
Domowy Klimacik U Madzi
3 lat temu

Jak one ślicznie wyglądają 🙂 <3
Piękne są, takie równiutkie 🙂
I do tego na pewno apetyczne, muszę wypróbować przepis 🙂

Okiem Blondynki by McBlondi

Cieszę się bardzo i dziękuję <3 :)

Patrycja Czubak
Patrycja Czubak
3 lat temu

Już patrząc na surowe ciasto, ma się go ochotę zjeść! 🙂

Okiem Blondynki by McBlondi

A jak pachnie 😉

Cathy
Cathy
3 lat temu

Wyglądają przepysznie 🙂 Dzięki za przepis, na pewno wypróbuję 🙂 Mniam!

Adrianna Andrzejewska
Adrianna Andrzejewska
3 lat temu

Wyglądają przepyszni! Koniecznie muszę wypróbować twój przepis 🙂

Okiem Blondynki by McBlondi

To Kochana koniecznie daj znać, czy smakowały 🙂

Joanna
Joanna
3 lat temu

Mmm. Wyglądają przepysznie. Z pewnością wypróbuję przepis 🙂

Okiem Blondynki by McBlondi
Reply to  Joanna

Zachęcam, bo są naprawdę pyszne! 🙂

Justyna Justyna
Justyna Justyna
3 lat temu

Uwielbiam kruche ciastka. Popołudnie przy kawie i kilka ciasteczek. mmmm

Okiem Blondynki by McBlondi

Oj tak! 🙂 Aż się rozmarzyłam 😉

Iwona
Iwona
3 lat temu

Wyglądają apetycznie 🙂 U mnie w domu piecze się tylko rogaliki orzechowe 🙂

Okiem Blondynki by McBlondi
Reply to  Iwona

Ostatnio też właśnie nad nimi myślałam 🙂

Aneczka M
Aneczka M
3 lat temu

bardzo lubimy takie smakołyki, choć nie robimy tego nie za często.

Okiem Blondynki by McBlondi
Reply to  Aneczka M

Oj ja sobie nie umiem odmówić, choć fakt, muszę trochę przystopować 😀

Moderna
Moderna
3 lat temu

Pysznie wyglądają te rogaliki. Chętnie wypróbuję ten przepis.

Okiem Blondynki by McBlondi
Reply to  Moderna

Polecam i życzę smacznego! 🙂

Toksyczna Kosmetyczka
Toksyczna Kosmetyczka
3 lat temu

Super wyglądają te rogaliki i chętnie takie zrobię dla siebie 🙂

Okiem Blondynki by McBlondi

Bardzo się cieszę, że Ci się podobają Kochana 🙂

Jak pięknie być kobietą
Jak pięknie być kobietą
3 lat temu

Chętnie zjadłabym te ciemne rogaliki. Ogólnie wyglądają bardzo apetycznie 😀

Okiem Blondynki by McBlondi

Czyli jesteś bardziej po tej kakaowej stronie mocy 😀

Kinga Sękowska
Kinga Sękowska
3 lat temu

Zrobiłam i niestety nie udały się, rozpłynęły się podczas pieczenia, nie przypominają rogalików że zdjęcia, a temp. 210 st. Na 13 minut okazała się zabójcza dla pierwszej partii Zrobiłam wg przepisu i totalna klapa, co zrobiłam źle?

Okiem Blondynki by McBlondi

Przyznam szczerze, że pierwszy raz spotykam się z taką sytuacją…
Proszę mi powiedzieć, jaka była konsystencja ciasta, kiedy wyciągnęła je Pani z lodówki? I czy piekła je Pani z termoobiegiem czy bez?

Kinga Sękowska
Kinga Sękowska
3 lat temu

Bez termoobiegu, zrobiłam wszystko jak w przepisie. Jak formowalam to trochę się rozpadały, ale dały się ulepic rogaliki, wstawialam do nadrzanego piekarnika.

Okiem Blondynki by McBlondi

Jeśli się rozpadały w trakcie lepienia, to najprawdopodobniej ciasto było za mokre (ciężko to jednoznacznie stwierdzić, nie widząc go). Ale skoro, jak Pani napisała, rozpłynęły się podczas pieczenia, to być może było za dużo masła albo za krótko było w lodówce i tłuszcz nie zdążył stężeć. Tak jak napisałam, kruche ciasto zarabia się krótko i szybko, a potem schładza, właśnie po to, żeby tłuszcz nie był rozgrzany i nie rozpływał się.
Ciasto powinno być elastyczne, gładkie, dobrze się formować i nie rozpadać (co widać na zdjęciach), a po uformowaniu rogalików, od razu włożone do piekarnika.
Ewentualnie może Pani zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec chwilkę dłużej. Czasem piekarnik, piekarnikowi nierówny, więc można spróbować 🙂