Skip to content




Subscribe
Powiadom o
guest
34 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
princess.malpka
princess.malpka
6 lat temu

Ja tez jestem lasuchem i chetnie zrobie takie ciasto, nie mam tylko maki ryzowej ale chyba moge podmienic na kokosowa? 😉

Okiem Blondynki by McBlondi

Mąka kokosowa nie jest mąką bazową. Jest raczej mąką uzupełniającą, dodającą walorów smakowych, więc ciężko mi powiedzieć, czy ciasto z niej wyjdzie. Raczej obstawiałabym, że nie. Ale mąkę ryżową, możesz Kochana zrobić samodzielnie 🙂 Wystarczy po prostu zmielić ryż w młynku do kawy lub blenderze wysokoobrotowym 😉

princess.malpka
princess.malpka
6 lat temu

Wiesz co nie wpadlam na to i bardzo Ci dziekuje oczywiscie tak zrobie <3

Okiem Blondynki by McBlondi

Polecam się na przyszłość! <3 :)

Anszpi
Anszpi
6 lat temu

Nieraz robiłam już bananowe ciasto, ale tego przepisu nie znam. Chętnie spróbuję upiec Twoje ciasto. Ostatnio mam fazę na muffinki i piekę je raz na tydzień

Okiem Blondynki by McBlondi
Reply to  Anszpi

Ten przepis też można wykorzystać na muffinki 🙂 Wystarczy skrócić czas pieczenia 🙂

Zuzanna Dudko
Zuzanna Dudko
6 lat temu

Lubię ciasta z bananami – mają ciekawy smak.

Okiem Blondynki by McBlondi
Reply to  Zuzanna Dudko

To prawda! 🙂 Ciasta z bananami są jednymi z moich ulubionych 😉

Delicious Beauty
Delicious Beauty
6 lat temu

Oj pojadłabym, a uwielbiam bananowca, musze zrobić czuję sie mega zainspirowana

Okiem Blondynki by McBlondi

Ja też bardzo lubię, pod każdą postacią 😉

Drzemiace-Piekno
Drzemiace-Piekno
6 lat temu

Bananowe ciasta lubię i dla mnie ważne, aby było właśnie szybkie, bo ja ostatnio mam bardzo mało czasu na wszystko 😛

Okiem Blondynki by McBlondi

Jak widzisz, praktycznie robi się samo 😀

Hanna B
Hanna B
6 lat temu

Oj chętnie bym spróbowała.:)

Patrycja
Patrycja
6 lat temu

Wygląda przepysznie! Zapisuję przepis muszę wypróbować. 🙂

Marrlo Blog
Marrlo Blog
6 lat temu

Ja bardzo często robię ciasto bananowe, może kiedyś zrobię z Twojego przepisu 🙂

Okiem Blondynki by McBlondi
Reply to  Marrlo Blog

Banany to idealny składnik do wszelkiego rodzaju ciast 🙂

Gosia Wk
Gosia Wk
6 lat temu

Pysznie wygląda. Muszę wypróbować. Właśnie zastanawiam się nad zmianą diety, tylko nie wiem od czego zacząć.

Okiem Blondynki by McBlondi
Reply to  Gosia Wk

A jaka zmiana Cię konkretnie interesuje? 😉

Madlen
Madlen
6 lat temu

Jeny ależ bym caluśki wtrążoliła!

Okiem Blondynki by McBlondi
Reply to  Madlen

Ja też ledwo się powstrzymałam 😀

bbaastee
bbaastee
6 lat temu

Nie jestem specjalistka od pieczenia ciast, raczej królowa zakalcow :p, ale chętnie podejmę jeszcze jedna próbę! To ciasto musi być pyszne :))

Okiem Blondynki by McBlondi
Reply to  bbaastee

W tym cieście najważniejsze jest ubicie piany z białek na sztywno 🙂 Jak to zrobisz, to nie masz szans na zakalec Kochana 😉

Moderna
Moderna
6 lat temu

Kolejny fajny przepis. Dzięki. 🙂

Okiem Blondynki by McBlondi
Reply to  Moderna

Dziękuję i bardzo się cieszę! 🙂

Monika Wojciechowska
Monika Wojciechowska
6 lat temu

Przepis już przetestowany, ciasto na stałe trafi do naszego domowego menu. Bardzo mi smakuje 🙂

Okiem Blondynki by McBlondi

Takie komentarze cieszą najbardziej! <3 :)

Magdalena Musińska
Magdalena Musińska
6 lat temu

mniam, wygląda apetycznie, jak bym z chęcią spróbowała zrobić chlebek bananowy, słyszałam że jest przepyszny

Okiem Blondynki by McBlondi

Chlebek bananowy też jest pyszny! 🙂

Toksyczna Kosmetyczka
Toksyczna Kosmetyczka
6 lat temu

Ale to ciasto musi smakować.

Okiem Blondynki by McBlondi

Ja je uwielbiam! 🙂

Justa
Justa
6 lat temu

dobry sposób na zbyt dojrzałe banany